ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

………

Херо Мустафа

След като на новият посланик на САЩ в България Херо Мустафа представи акредитивните си писма, тя взе активно участие в новата поредица от събития на посолството, наречена "Културни контакти". Мустафа показа личното си отношение и заинтересованост не само към културния живот у нас, но и се включи в каузи и събития, играещи важна роля са сближаването и поддържането на приятелките отношения между САЩ и България. Събрахме най-интересните снимки от тези моменти в нашата галерия.

На 23 октомври Херо Мустафа посети Националния исторически музей. Сред запленяващите експонати посланикът видя прочутото Панагюрско съкровище и традиционно българско облекло. Преди да си тръгне от музея, тя сподели: „Ще се върна скоро, имам още много да видя!“

 

На 25 октомври Мустафа присъства на откриването на тридневния уиски фест в Sofia Event Center в Парадайз Мол. Знаете ли, че бърбънът е американски продукт?

 

На 29 октомври американският посланик се присъедини към Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство, която връчи на българския премиер Бойко Борисов наградата „Факла на свободата“. 

 

През последния уикенд на октомври Херо Мустафа се разходи по улиците на София, за да продължи да открива богатото културно наследство на столицата. Тя се фокусира върху литературата. Посланикът се възхити на скулптурите на българските литературни творци баща и син Петко и Пенчо Славейкови и намери топло гостоприемство в Столичната градска библиотека.

 

Честит Хелоуин от Посолството на САЩ! Там всички обичат да се веселят заедно – български и американски служители със своите семейства. Надникнете в тяхното парти!

 

 

„Българите имат много причини да бъдат оптимисти. Само за няколкото седмици, през които съм тук, срещнах толкова много хора, които са решени да правят добри неща за страната. Това включва предприемачи, които са избрали да останат и да развиват бизнеса си тук, млади държавни служители, които смятат, че корупцията няма място в съвременното управление, както и журналисти, които са убедени, че независимите медии са от решаващо значение за демократичното общество.“ Това каза посланик Херо Мустафа на 4 ноември на конференция #SolutionsJournalism, организирана от Асоциацията на европейските журналисти – България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст