Дигиталните умения ще върнат хората на пазара на труда

зам.-министър МТСП

Основен приоритет на Министерството на труда и социалната политика е да подобри социалните и дигитални умения на хората от уязвимите групи. Това става ясно от изказване на заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на официалното откриване на ежегодния Национален форум на мрежата от глобални библиотеки в България "Библиотеките днес", организиран от фондация "Глобални библиотеки – България".

Събитието е посветено на стремежа към свободен и равен достъп до информация, електронно съдържание и услуги за общността чрез Мрежата на обществените библиотеки. 

"За нас ще бъде предизвикателство с помощта на Агенцията по заетостта и обучителни програми да подкрепим всички хора, които биха могли да изпаднат в социална изолация заради липса на дигитални умения," каза зам.-министър Русинова и допълни, че разчита на сътрудничество с фондацията.

Именно обученията, които ще наваксват  изоставането в областта на дигиталните умения на работната сила, са основни приоритети за следващия програмен период на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (2021-2027 г.). Зам.-министър Русинова добавя, че  друг акцент ще са и програмите, насочени към възрастните, хората и децата от уязвимите групи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст