ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 10 доброволчески инициативи реализира екипът на Пощенска банка през 2019 г.

Пощенска банка

Корпоративната социална отговорност е водеща за екипа на Пощенска банка, който с желание реализира над 10 различни доброволчески инициативи през годината. Служителите в банката винаги се чувстват част от един силен отбор, който може заедно да работи, да се забавлява и да допринася за обществото. 

ЕКИПНИ В СПОРТА: 

В Пощенска банка има много любители на тичането – за здраве и за благородни каузи. Общо 306 отбора от 119 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2019, което се проведе в София. Седмото и най-мащабно издание на междуфирменото състезание се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка. Най-големият тиймбилдинг в България, в който тази година участваха близо 1300 участници и 45 деца, беше реализиран в подкрепа на две каузи. Събраните средства от над 11 000 лв. се дариха за 12 стипендии „Продължи“ на Националната асоциация по приемна грижа и на фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания. Отборите участници от Пощенска банка бяха 16. 

 C:UsersRTzvetkovaAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordPostbank Business Run 2019_Postbank Team.jpg

Бегачи от Пощенска банка се включиха и в благотворителните маратони Business Run, които се проведоха в Пловдив и Варна, както и в Софийския маратон и благотворителното бягане Run2gether България. 

Отново с участието на служители от Пощенска банка премина и велотурът, с който бе отбелязан финалът на инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Да завъртим колелата за повече въздух”, която се осъществи с подкрепата на Пощенска банка. Тя показа, че алтернативните начини за придвижване са съществена стъпка за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете – тема, която става все по-актуална през последните години. 

Можете да видите също работещите в Пощенска банка често да играят заедно футбол, тенис на маса, да стрелят с лък, да спортуват във фитнес центъра в централата ѝ или да покоряват заедно планински върхове. 

ЗЕЛЕНИ ЗАЕДНО: 

Друг приоритет, който обединява служителите на Пощенска банка, е участието в устойчивата екологична политика на компанията. Тя се стреми да показва как заедно, с обединени усилия, можем да променяме средата около нас към по-добро.

Тази година доброволци от банката преобразиха изцяло горска пътека в местността Златните мостове на Витоша, заедно с екипа на Природния парк и със семейството на Ваня и Евгения Джаферович, които оцениха високо каузата и активно се включиха в нея. Екипът постави табелки с интересни истории за характерните растителни видове в района, сглоби и лакира дървено мостче, постави пейки за пикник “витошки тип“, почисти района и освежи детските люлки в него. За да могат разходките в планината да носят на посетителите още повече добро настроение и усмивки. G:Corporate Communications and MarketingCC 2019CSRЗелена инициативаPicsZeleni2.JPG

В доброволчески кампании на доброволци от банката през тази година се засадиха над 500 дървета в Новата гора на София, организираха се акции по почистване на площи, проекти за грижа за животни и възстановяване на екопътеки, информационни кампании, които насърчават активния начин на живот, отказа от ползване на асансьори и др. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст