ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отвъд поверителността на данните

Конференция Банкер революция в банкирането Диана Джендова

Използването на технологии нараства, структурите на работното място се променят и потребителите все повече изискват да бъдат обслужвани, когато и където е най-удобно за тях. Интернет промени правилата на играта и много индустрии са на кръстопът. Банковият сектор обаче не се намира пред дилема. Финансовите институции вече поеха по пътя на дигитализацията и сякаш връщане назад няма. Яростната конкуренция, възходът на финтех компаниите и технологичните гиганти, огромните инвестиции в иновативни продукти и киберсигурност подсказват, че сме на прага на "Четвъртата революция в банкирането".

Своеобразно сверяване на часовниците. Така наричаме традиционната вече конференция на "Банкеръ", посветена на дигиталните финансови услуги. За трета година изданието събра доказани специалисти от БНБ, търговските банки, застрахователния сектор, телекомуникациите и информационните технологии, както и от службите за киберсигурност, за да обсъдим всички заедно нововъведения, регулации и иновации. Събитието, което се проведе при голям интерес в хотел "Маринела" в София, бе открито от главния редактор на "Банкеръ" г-жа Бистра Георгиева.

 

Предизвикателствата пред банките са свързани предимно с основната работа на финансовите институции – привличането и задържането на клиенти, анализът на данните, на риска и на печалбите. Това е подкрепено със сериозен аналитичен процес, но в основата на всичко се намират  данните.

Това каза Диана Джендова, управител на "Глобал Консултинг" на конференцията "Четвъртата революция в банкирането", организирана от "Банкеръ".

"Когато говорим за данни, ние трябва да сме сигурни, че наистина имаме ефективни средства, чрез които да можем да откриваме къде се намират определените порции от данни, които са ни необходими  и че те ще бъдат чисти и актуални. Един аналитичен процес не може да бъде ефективен ако ние не сме сигурни, че данните, които му подаваме са тези, които трябва да бъдат", подчерта управителят на "Глобал Консултинг".

Диана Джендова представи и дейността на "Корпорация Информатика", на която "Глобал Консултинг" е официален представител за България.

Моти Садовски, директор на компанията за територията на Израел и Балканите, също присъства на организираната от "Банкеръ" конференция.

"Ние предлагаме различни решения за маскиране, за архивиране, за цялостна ретеншън политика на данните. Това помага от една страна да се намалят разходите по тяхната поддръжка, а от друга – да бъдем по-сигурни и да знаем къде се намира една порция от данни, колко работи, колко се ползва, как се съхранява, кой има  достъп до тях."

https://www.youtube.com/watch?v=hUWuNCZAC9Y&feature=youtu.be
 

Още за конференцията

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст