Обявиха бедствено положение в Перник

Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви бедствено положение в града заради кризата с водата. Решението за въвеждане на извънредната мярка бе взето след заседание към Кризисния щаб на общината. На него присъства и министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Добрата новина от последната една седмица е, че има раздвижване в държавната администрация в София, защото близо месец това чудене какви точно мерки да се предприемат и по какъв начин трябва да бъдат направени, ни идваха малко в повече”. Това заяви преди заседанието пред Нова телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров. „Вече има конкретни действия и конкретни стъпки”, каза още той.

Снощи перничани излязоха на протест заради кризата с водата. По време на протеста срещу безводието се стигна до блокиране на новото кръгово кръстовище в кв. "Изток" на изхода за София. Хората смятат, че въпреки тежката ситуация с водната криза в Перник, гласът им все още не е чут от отговорните институции. Те настояват за оставки, за наказание за виновниците и еднакъв режим за всички жители на общината.

Участниците в протеста се събраха на паркинга пред един от големите хипермаркети в квартал "Изток" и потеглиха към пътен възел "Даскалово", но бяха спряни от полиция и жандармерия на новото кръгово кръстовище в квартал "Изток". "Целта на днешния протест е да бъдем чути", каза един от организаторите Алекса Стефанова.

По думите ѝ, протестът е заради това, че министрите Петя Аврамова и Нено Димов не са пожелали да застанат пред перничани, а исканията най-общо казано са: ясни и открити аргументи защо се стигна до тук, наказание за виновниците за водната криза и равен режим за всички граждани на Перник и общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст