Харесва ми как Тръмп обсъжда с руски делегации международните проблеми, твърди Лавров

лавров

При дискусии за международни проблеми президентът на САЩ Доналд Тръмп избягва двусмислените изрази и казва направо онова, което мисли. Това заявява руският министър на външните работи Сергей Лавров в излъчен днес откъс от предаване на националната телевизия, предаде ТАСС. Помолен да сподели впечатления от разговор с американския лидер по-рано този месец във Вашингтон, Лавров посочва, че двамата вече се познават добре.

"Той ме прие още по времето на бившия държавен секретар Рекс Тилърсън през май 2017 г. в Белия дом, след което опозицията в САЩ се помъчи да раздуха шпионски скандал – едва ли не, че уж ни били предадени секретни данни – спомня си руският външен министър. – Това са пълни щуротии, пълни глупости, изсмукани от пръстите. Естествено сме общували с президента на САЩ при негови срещи с президента на Русия Владимир Путин."

"Харесва ми как Тръмп обсъжда международните проблеми, проблемите в двустранните отношения. Той избягва всякакви двусмислици и гледа да казва направо, каквото мисли. Това невинаги се среща сред политиците от висшата категория, но според мен е доста продуктивен подход", отбелязва Лавров.

В същото време руският външен министър критикува отношението на Съединените щати към Иран. „САЩ не само нарушават грубо Устава на ООН, като отказват да изпълнят резолюция на Съвета за сигурност (на световната организация), но и се отнасят доста грубо към Ислямска република Иран – страна с хилядолетна цивилизация, традиции и с огромно чувство за собствено достойнство”, казва Лавров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст