Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на кризисния щаб на Перник

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината, съобщиха от пресцентъра на правителството. На срещата са присъствали вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов.

В хода на разговора премиерът Борисов е информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района. Още днес започва обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение.

На 27 декември на река Владая ще се постави табела, че изграденото съоръжение за отклоняване на водата към яз. "Студена" е временно, до преминаване на бедствието.

Премиерът Борисов е информиран и за предстоящия монтаж на разходомери на събирателна тръба след "Врелото", на река Кладница, на река Матица, в участъка между Чуйпетлово и Боснек, на шахтата след ВЕЦ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст