Рекордна инвестиция на имотния пазар в Румъния

Букурещ

Румънският инвеститор Юлиян Даскалу, известен като най-големият местен собственик на мол, направи първите стъпки за разработването на най-големия проект за недвижими имоти в историята на Румъния. Проектът на стойност над 2 милиарда евро ще бъде разположен край изложбения център Romexpo в северната част на Букурещ, съобщава Ziarul Financiar.

Даскалу си партнира с Румънската търговско-промишлена палата, която контролира Romexpo и има правото да използва земята около комплекса – собственост на румънската държава, въз основа на дългосрочно споразумение.

Инвеститорите ще разработят 14 нови постройки, сред които и следващата най-висока сграда в Румъния, както и всички услуги и удобства, необходими за един мини-град. Проектът ще включва офиси, жилищна част, мол, петзвезден хотел, както и пазар за местни производители, информира Romania Insider. Мини-градът ще има и културен център, а изложбеният ще бъде модернизиран, като бъдат добавени нови изложбени пространства.

Над 20 000 души ще бъдат ангажирани в целия проект, който ще допринесе за създаването и на най-големия паркинг в Румъния, с обща площ от 42 хектара и над 12 000 паркоместа. Акцентът ще бъде кула с 41 етажа, която ще бъде висока почти 180 метра. В близост до комплекса ще преминава бъдещата линия на метрото, а според плана целият район ще се сдобие с най-малко десет нови или разширени улици. 

Компания на Даскалу в момента строи 155-метрова офис сграда в Тимишоара, която след завършването си ще е най-високата в Румъния. Към момента най-високата сграда в Букурещ е Sky Tower, извисяваща се на 137 м.

Досега Юлиян Даскалу разработи два от най-големите проекти в Румъния, а именно Palas Iasi, до Двореца на културата в град Яши, и Iulius Town в Тимишоара. Развитието на Iulius Town, около съществуващия мол Iulius в Тимишоара, изисква инвестиции от над 200 милиона евро.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст