Психотерапия ми е да се наслаждавам на работата на строителите, сподели Борисов

Министерски съвет Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов предложи по време на днешното правителствено заседание да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно дружество. Целта е да се контролира по-добре инфраструктурата и да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа. Повод за изказването е, че от седмици Перник е в режим на водата, защото язовир „Студена“ е с много ниски нива. Заради старата водопреносна мрежа се отчитат загуби на вода в размер на около 9 литра в секунда. На днешното заседание по настояване на Борисов всеки от министрите се отчете в рамките на 3 минути за свършеното през 2019 година.

„Ще ни струва пари, ще помогнем на града. Да се ползва всеки час. Вина на всеки може да се намери при управлението на този град. Като виждат, че полицията започна да се занимава с ВиК, вече се уплашиха. Можем ли да ги обединим в едно дружество, държавно? Помислете и да не ни почнат да ни цъфват така кризи? Съгласувал съм – да опънем нов магистрален тръбопровод за Перник, каза още Борисов.

Според него така щяло да излезе по-евтино, защото водопроводната мрежа на Перник била от 50-те години и тръбите толкова амортизирани, че веднага се пукали, когато се подаде по-голямо налягане.

Премиерът отчете, че през годината са свършени много неща, а българите два пъти са показали доверието си към управляващите и на евроизборите, и на местните избори.

"Виждате колко неща са свършени и колко много предизвикателства и пропуски сме направили. Трябва да се съсредоточим и да си довършим програмата докрай. Другите са само на думи. Но ако погледнем назад във времето, няма сектор, няма министерство или сфера, в която да са били по-добри“, каза Борисов и министрите да са мобилизирани, да проявяват твърдост, честност и прозрачност на работата им.

„Обяснявайте на хората какво се прави, дори да има проблем и пропуски. Защо е дошъл проблемът и какво ще направим, за да го отстраним“, добави министър-председателят.

Той подчерта, че не обикаля да инспектира строителите на пътища, а се наслаждава на свършеното.

"Не проверявам, радвам се на това, което правят българските строители. Като психотерапия ми е. Зимата е мека, не спирайте със строителството", настоя той. 

Борисов обяви също, че на  15 януари тол системата трябва да работи. Другата добра новина е, че ще бъдат отпуснати и 2 милиона и 300 000 лева за Атонския манастир.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст