ДПС не подписа вота на недоверие, защото си има собствени аргументи

ПарламентНигяр Джафер - ДПС

Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота на недоверие. Нашите колеги, специалисти в областта, ще изложат мотивите на ДПС вътре в пленарната зала. Не подписахме искането за вот на недоверие. Като опозиция и политическа сила сме разписали много ясно, че екологичните проблеми и тези, свързани със средата, в която живеем, трябва да бъдат акцент. Не подписахме, защото имаме други аргументи, които ще изложим в зала. В една част те се покриват с мотивите на БСП, но в друга – не. Това заяви пред Нова телевизия Нигяр Джафер от ДПС по повод предстоящия вот на недоверие. 

„Мантрата, че не трябва да се прави нищо, за да се разклаща стабилността на това управление, на властта доведе до разпад на цели сектори. Не може с аргумента, че трябва да осигурим спокойствие на това  правителство да не се извършват жизненоважни реформи. Отричането от реформи, страхът от непопулярни мерки, непредприемането на нищо, доведе до ситуацията, на която днес сме свидетели. Не само в сектор водоснабдяване, но и в екологичния сектор и управлението на отпадъци. Здравеопазването е такъв типичен пример”, добави Джафер. 

„ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка щеше да нанесе по-малко имиджови щети, отколкото това да живеем от криза в криза и от скандал в скандал. Поредният скандал само доказва, че страхът от това как ще се предприемат дадените реформаторки стъпки води до популизъм”, обясни депутатът от ДПС. 

На въпрос дали ДПС би участвало в съвместно управление с БСП д-р Нигяр Джафер обясни, че принципа на Движението не е непременно „стани, за да седна”. „Ние говорим от доста време, че бихме искали страната да се управлява с програма за догонващо развитие и да има обединение около ясни приоритети”, обясни Джафер. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст