В bTV заместиха Слави Трифонов с родения в Атина Николаос Цитиридис

Николаос Цитиридис

Роденият в Атина Николаос Цитиридис ще замени Слави Трифонов в сегмента „вечерна шоупрограма“ на телевизията bTV, съобщиха официално на страницата на медията. Първият брой на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ ще се излъчи в понеделник, 27 януари, от 22.30 часа.

Едночасовото шоу ще се излъчва всеки делник и макар да носи името на своя водещ, ще е плод на екипната работа на продукционния екип на bTV, който стои и зад други предавания като „Гласът на България“, „България търси талант“.

„Подгряването“ на аудиторията на bTV кой ще бъде заместникът на Слави Трифонов продължи доста дълго.

Цитиридис печели кастинг, продължил няколко седмици. На него се явяват и популярни лица от киноекрана като режисьора Ники Илиев и актьора Орлин Павлов.   

Печелившият коз на Цитиридис е, че има опит като стендъп комедиант на сцената на Комеди Клуб София.

Стендъп комедията е сравнително нов жанр у нас – първата компания, предлагаща подобен тип развлекателни програми, е на Иван Кирков и е създадена през 2012 година. Две години по-късно той организира в София първия фестивал на стендъп комедията. Макар че мнозина уверяват Кирков, че в България този жанр трудно ще събере почитатели, през 2015 г. той създава Комеди Клуб София. И както става ясно от резултатите на кастинга, благодарение на опита, натрупан в него, Цитиридис отвява конкуренцията. 

Иначе самият Николаос Цитиридис първоначално е имал намерение да работи като сценарист в новото шоу. Преди това е работил в OFFNews и като млад журналист печели наградата „Валя Крушкина“. Завършил е журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и има афинитет към историята. От петгодишен живее в България и гръцкият език не е най-голямата му сила.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст