ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Български производители ще кандидатстват за участие в изложението “Стройко Експо”

НДК Стройко 2017

"В търсене на високотехнологичния дом и град“ е темата на 53-ото изложение "Стройко Експо". Това стана ясно на пресконференция във връзка с пролетното изложение, което ще се проведе от 25 до 29 март в НДК.

"Стройко 2000“ е запазената ни търговска марка. Преди 27 години сложихме цифрата 2000 в името на изложението, защото 2000-та година ни се струваше като нещо много далечно в бъдещето, като в роман на Артър Кларк. Сега сме 2020 година. Решихме да погледнем докъде сме стигнали в бъдещето, без да пренебрегваме традиционното. Знам че сме на прав път, радвам се, че зад нас застават толкова много хора и организации", каза управителят на изложението Маргарита Николова.

До 7 февруари българските производители могат да кандидатстват за помощ за участие в изложението. За целта те трябва да кандидатстват за финансиране от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. До момента има 7 компании са покрили изискванията на агенцията, обясни изпълнителният директор на ведомството Бойко Таков.

 Арх. Борислав Игнатов, общински съветник и член на Камарата на Архитектите, който е патрон на съпътстващата програма, заяви, че изложението е изключително събитие по своята същност, защото е единственото професионално изложение, което третира строителната, архитектурната и интериорната работа, ориентирано към масовата публика. "Защото съвременният свят е точно това. Съвременните технологии позволиха всички ние да участваме много по-активно заедно с професионалистите във взимането на решения и в управлението на своя дом. Изложението "Стройко" е фокусирано върху това как да направим всички заедно нашите домове умни и как да направим всички заедно нашите градове умни. Това са все стратегии, които ще представим на изложението тази година", посочи Игнатов.
 
Тази пролет за пръв път партньор на 53-ото изложение "Стройко Експо" ще е Министерството на вътрешните работи заедно със Столичната община.

Структурите на МВР ще бъдат представени с отделни щандове. Предвиждат се демонстрации, презентации и лекции в семинарната част на изложението. Специализираният отряд за борба с тероризма ще направи демонстрации на робот за обезвреждане на взривни вещества и защитни облекла, използвани от баретите. Институтът по психология ще презентира работата по оказване на специализирана психологическа помощ. 

"В края на 2017 година МВР съвместно със Столичната община стартира процеса на изграждане на единна платформа на обединяване не информацията от съществуващите и новоизграждащите се системи за видеонаблюдение, която осигурява възможност за обмен на информация между различни системи като се акцентира върху превенцията на престъпността и подобряване дейностите по пътна безопасност и защита на населението", каза Младен Петров, директор на Дирекция “Комуникационни и информационни системи" на МВР.

Изложението обединява всички иновации за хармонично взаимодействие между хората, техните жилища и средата, в която живеят, представяйки един пълен цикъл на устойчиво взаимодействие със зелените технологии и иновации.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст