ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Ефбет” предлага 8.5 млн. лв. годишно на “Левски” само ако Божков напусне

Цветомир Найденов

"Левски" е получил оферта за спонсорство от "Ефбет" на стойност 8,5 милиона лева. Компанията заявява в свое писмо, че е готово да дава тези пари, но условието е да има смяна на собствеността.

В позиция на клуба се казва, че в деловодството беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.

„ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора, се казва в позицията.

В момента мажоритарният пакет акции от 85% се държи от Георги Попов, приближен до Васил Божков, който бе задържан с него в Обединените арабски емирства.

В официално писмо изпълнителният директор на клуба Павел Колев казва, че с предложението и изразената готовност за подпомагане са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдат запознати акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба. Предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното условие – промяна на собствеността на клуба.

"Ефбет" е собственост на семейство Найденови – бивши бизнес партньори на Божков и основни свидетели по обвиненията срещу него. Братята Цветомир и Боян Найденови стоят зад сигнала до прокуратурата за укриване на такси от страна на хазартния бизнес на Васил Божков.

Божков има повдигнати седем обвинения, включително за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. Българските власти подготвят искане за неговата екстрадиция. Очаква се искането да бъде готово до дни и да бъде изпратено в Министерството на правосъдието. То ще е с обем от 120 страници, като в момента се превеждало на арабски. 

В края на януари премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на привържениците на "сините".  От наличната информация от срещата в Министерския съвет стана ясно, че Борисов е приканил феновете да придобият акциите на клуба. "Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба", бе цитиран Борисов от пресслужбата на Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст