ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мика Зайкова: Мерките на правителството са: Нищо, но от сърце

Мика Зайкова

Според оптимистичния вариант на доклада на белгийската банкова група КВС, българският БВП за тази година ще спадне с 4%, според базовия  с 10%, а песимистичния показва 12%. Нашият  финансов министър обаче е написал, че в песимистичния вариант спадът ще е 3% и ще имаме ръст на БВП от 0.7%. Това е пълен абсурд. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ икономическият експерт Мика Зайкова.

В интервюто Зайкова каза още:

Главното е, че за да има потребление, трябва да има оживял бизнес и домакинствата, които не мизерстват. А 80% от българските домакинства имат доходи под необходимите за издръжка.

Вижте цялото интервю с Мика Зайкова:

https://www.youtube.com/watch?v=Ncad4mlXWF4&feature=youtu.be

В Щатите през 2008 г., също дадоха субсидии. 72% от тези пари влязоха в потреблението. В Англия сега дават за три месеца по 10 000 паунда на домакинство. В Германия – по 900 евро на човек на месец за периода на карантината. Във Франция и Гърция по 600 евро, в Кипър по 400. Освен това комплектът от мерки включва и намаление на ДДС. 

Тук дадоха нищо, но от сърце. Казаха ни, че всеки трябва да си плаща и данъците, и сметките. Плюс краткосрочни безлихвени земи от по 1500 лв. за три месеца – с тях домакинство не може да си плати само зимните сметки, да не говорим за връщането. За работниците – също нищо.

Публичният инвеститор не подпомогна икономиката. Чуждите инвеститори пък ни отбягват, защото сме най-корумпираната държава в ЕС.

Ако властта не се огледа какво правят другите страни и не вземе адекватни мерки, нищо добро не ни чака.

ЕК изключително много закъсня и доказа, че е бюрократичен орган, който не може да управлява кризи. Ще вземат парите от кохезионните фондове и ще ги раздадат. Бедните още по-бедни, а ние пак на опашката.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст