Давид Леви: Перфектната буря носи нов ред, от който печели Китай

Давид Леви

Семето на разрухата, посято в Китай, попадна в много добра хранителна среда и покълна в различни уродливи форми и извън Китай. Ако икономическите и медийните среди бяха по-здравословни, те нямаше да допуснат инфодемията, което е другото име на тази пандемия. И резултатите щяха да бъдат много по-малко страшни. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ международният експерт Давид Леви.

В интервюто Леви каза още:

Томас Джеферсън го е казал: „Този, който е готов да пожертва свободата за привидна сигурност, няма право и на двете“. Но не съм песимист. Смятам, че популистите ще се радват на краткосрочни ползи. И ефектът от тази криза ще е по-скоро положителен. Тя води до преосмиляне и ускряване на много процеси.

Вижте цялото интервю с Давид Леви:

https://www.youtube.com/watch?v=uWefSClHqts&feature=youtu.be

Системата ни на здрвеопзване няма добра слава – всекидневно умират по 300 човека от различни заболявания. Нея не можем да оправим за няколко седмици. Но е нужно да върнем енергията в икономиката и бизнеса, там трябва да се свали турникета, за да се раздвижи кръвоносната система. Обучения, курсове, преквалификации – това може да ни качи в йерархията на ЕС.

Човекът е социално животно и такъв вид изолция води до непредвидими последствия. Дистанцирането е друго нещо. Призовавам: отворете парковете и градините, в този сезон здравето пада от небето.

В момента повечето държавни лидери са с изкуствено напомпани рейтинги, заради кампанията на страх. А когато масите са в състояние на страх се управляват най-лесно. Макрон шест пъти в една реч спомена думата война, нашият премиер не престава да брои трупове. Свидетели сме на очевидни манипулации.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст