Главсекът на МВР: Футболните агитки не са наказателни отряди, навсякъде има “черни овце”

футболни агитки

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов разглежда инцидентите с футболни агитки като плод на действията на няколко "черни овце", заради които не бива да се заклеймява цялата агитка. И не смята, че футболните агитки са се превърнали в наказателни отряди.

"Всеки престъпник може да бъде фен, но не всеки фен е престъпник. Не трябва да слагаме клеймо. Не можем да кажем, че всички (фенове) са престъпници. Във всяка агитка има черна овца. Има криминално проявени във всеки един отбор, който се сетите в България. Всяка агитка си има своите издънки", заяви той пред БНТ.

Той си обяснява хвърлянето на бомбички и паленето на факли по време на футболни мачове с адреналина, който се надига във феновете. Според Иванов тези запалянковци не осъзнават, че застрашават както здравето на служителите на МВР, така и личния си живот.

Изказването му бе във връзка с побоя над журналиста Слави Ангелов, за който прокуратурата повдигна обвинения на три лица, свързани с крайната фракция "София-Запад".

"Преките извършители са в ареста", заяви Иванов, но призна, че поръчителите на побоя все още не са установени.

"Предстои да работим. Много трудно се доказва едно поръчителство. Трябва да има доказателства – едно е да имаш оперативна информация, но друго е да го подкрепиш с годни доказателства, които да издържат пред съда. Защото каквото и да сме направили, ако съдът не вземе своето решение, нашият труд се обезсмисля", обобщи той.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст