Изслушване на премиера в Народното събрание ще има, твърди Валери Симеонов

Валери Симеонов

„Искането на БСП е пореден епизод от оперетата „механично заяждане“. Г-жа Нинова, която вижда съществуването си в политиката единствено като опит за противопоставяне с министър-председателя или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за пореден път внася едно безсмислено предложение“. Това заяви пред ТВ „Европа” лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 Той беше категоричен, че ако опозицията и Нинова са имали нужда от компетентна информация, свързана с разпространението на коронавируса – би трябвало да поканят на изслушване Щаба, главния здравен инспектор или някой от хората, които отговарят за това. Ако са имали нужда от изслушване на административните мерки и това какви мерки взима държавата – е трябвало да поканят здравния министър, на когото всички в Народното събрание вмениха правото да издава заповеди, свързани с противодействие на разпространението на заразата. „Но както виждате – опозицията не прави нито едното нито другото, а просто търси поредната оперетна сценка, която да бъде излъчвана по телевизиите“, заключи Валери Симеонов.

По думите му имаме сериозен щаб, съставен от професионалисти, който информира българските граждани сутрин и вечер. „Не познавам друга държава, в която това да се прави така“, подчерта лидерът на НФСБ.

„Изслушване ще има – министър-председателят ще бъде в залата на Народното събрание, ние също. За да не продължат упреците в безотговорност и неуважение към политическия опонент”, съобщи Валери Симеонов. Позицията на НФСБ е, че когато има болест – трябва да се слушат лекарите.

„Аз бих препоръчал на някои мои колеги да не се изживяват като лекари, защото могат да си спечелят прозвището „Д-р Смърт“. НФСБ е за спазване на мерките в размера, мащаба и срока, които Щабът е решил. И приказките за прекратяване на извънредното положение преди това да е препоръчано от Щаба не са нищо друго, освен опит за подмазване на част от хората – или иначе казано – популизъм. Тези радетели за психическото здраве на гражданите, които са затворени в къщи, да не забравят, че психически болести имат живите хора. Мъртвите нямат нищо!“, подчерта Валери Симеонов.

След като поисканото от лявата опозиция извънредно заседание за миналия вторник се провали, тъй като депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират в пленарната зала, БСП отново внесе в парламентарното деловодство искането си със същия дневен ред – изслушване на министър-председателя. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи нова дата – 28 април, за събиране на народните представители и изслушване на премиера Бойко Борисов за мерките в борбата с коронавируса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст