Китай дари на Втора градска болница маски и защитни облекла

китайско дарение

Кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов днес предостави на общинската Втора градска болница дарение от китайския град Лишуей, което включва лични предпазни средства – 9 000 еднократни медицински хирургични  маски, 500 броя маски тип N 95 и 100 бр. eднократни предпазни костюми. Дарението бе прието от изпълнителния директор на болницата доц.  д-р Стефан Узунов и д-р Бросек Халил, началник на обособеното отделение за пациенти с COVID-19.

От името на Столична община зам.-кметът на София Дончо Барбалов благодари на представителите на Българо-китайска търговска камара и Посолството на Китай за солидарността и приятелския жест. Дарението пристигна в България с активната помощ на българското Външно министерство и Посолството на София в Пекин.  

"Нашето приятелство преминава географските граници, то е по-силно от метал и камък" – написа  кметът на Лишуй Ву Циандън. Кметът на район „Надежда“ инж. Димов цитира китайската поговорка „Бедите ни учат на най-скъпоценните уроци на живота“.

Столичният район "Надежда" и град Лишуей са побратимени от 2012 г. е през годините са изградили отлични партньорски взаимоотношения и обмяна на опит в подобряването на градската среда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст