Махат КПП-тата на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“

Факултета

Противоепидемичните мерки на територията на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ се отменят. Това става ясно от заповед, издадена от директора на Столичната здравна инспекция. С нея се изисква кметът на София и вътрешният министър да уведомят всички заинтересовани лица за сведение и изпълнение, което да започне от 00:00 часа на 28 април.

На 15 април двата квартала бяха блокирани от полиция и бяха изградени контролни пунктове на точките на вход и изход заради голям брой заразени с коронавирус и масово неспазване на мерките срещу разпространението на заразата. Допускаше се излизане от махалите само с основателна причина.

Същевременно полиция и доброволци въвеждат ред и спазване на противоепидемичните мерки в сливенския квартал „Надежда”, след като бе установено, че той е едно от огнищата на Covid-19 в града, съобщават от ОДМВР. Карантинирани са цели семейства, къщи и част от улиците. Същите мерки са наложени и в другото огнище на заразата – „Речица“. 

Към момента под карантина в квартал „Надежда“ са 60 къщи и 160 домакинства. Част от пет улици в квартала са отцепени и под постоянно наблюдение. 35 местни активисти обхождат улиците пеша и с личните си автомобили, като призовават с мегафони на български и на майчин език да се спазват всички карантинни мерки.

Полицейски екипи са връчили предписания за поставяне под карантина на 480 човека в квартала. Пропускателният режим през КПП на вход и изход остава завишен. Допуска се преминаване само по неотложни причини – закупуване на лекарства, посещение при лекар, полагане на труд, закупуването на хранителни продукти. Не се допуска безцелното движение и събирането на групи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст