Първан Симеонов: Започва да си проправя път притеснението за джоба

Първан Симеонов

"Започва да си проправя път притеснението за джоба. По-отчетливо се проявява икономическата тревога и притеснението за работното място". Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“ в коментар на последното проучване на социологическата агенция от миналата седмица. По думите му здравната тревога и мобилизацията остават високи, но има тенденция за намаляване, както и започва да си проправя път една по-трезва оценка за различните мерки.

Той изтъкна, че обществото вече не приема мерките, забраняващи пътуването и разходките в парковете. "Затова политическата власт, малко в разрез със здравната власт, взе решение за разхлабване на ограниченията за парковете", посочи политологът.  

Симеонов коментира, че в обществото има притеснение и за демокрацията, но то не е най-силно и това не е само българска тенденция. "На много места по света сега демокрацията е оставена на по-заден план. Хубаво е, че демократичните инстинкти остават, данните го потвърждават. Не сме загубили чувствителността си на тази тема. Друг е въпросът доколко имаме тук на Балканите чувствителност към демокрация", отбеляза той. 

Политологът заяви, че колкото по-успешни са мерките, толкова по-ненужни изглеждат те на хората. Според него премиерът Бойко Борисов е приел ролята на добрия вестоносец, а здравните врасти са "лошото ченге".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст