Заради карантината отложиха делото за екстрадиране на Асандж

джулиан асандж асанж

Съдебното заседание по делото за екстрадиция срещу основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж няма да се състои идния месец, както беше планирано, заради карантината във връзка с коронавируса, която няма да позволи на адвокатите да присъстват на делото, реши днес съдия Ванеса Барайцър от Уестминстърския магистратски съд, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Адвокатите на австралиеца настояха за необходимостта от отлагане на заседанието за септември заради епидемията от коронавируса. В частност, юристите изтъкнаха, че заради въведената карантина не могат да се срещнат с клиента си от повече от един месец и през това време само няколко пъти са разговаряли с него по телефона. Прокуратурата се съгласи с тези доводи.

В резултат на това съдия Барайцър прие, че при сегашните условия съдебните прения за екстрадицията не могат да се състоят на 18 май, и даде на защитата и обвинението срок до 4 май, за да определят нова дата.

Четирийсет и осем годишният Асандж се намира в лондонския затвор "Белмарш" и се бори да не бъде екстрадиран в САЩ. Американските власти искат да го изправят на съд по обвинения в заговор за хакерска атака срещу компютърна мрежа на правителството и шпионаж, отбелязва Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст