The Sun: Северна Корея подготвя погребението на Ким Чен Ун

сателитна снимка пхенян погребение ким чен ун

Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения, че лидерът й Ким Чен Ун е починал. Това съобщи британският в. The Sun, позовавайки се на показват сателитни снимки.

Снимките, публикувани от Planet Labs, показват временни сгради, обикновено използвани за военни паради, които се изграждат в столицата Пхенян някъде след 18 април.

Има и съобщения, че страната е в хватката на коронавирусна епидемия, което означава, че масовият военен парад изглежда малко вероятен през следващите седмици.

Ким Чен Ун не е бил виждан на публично място от 11 април, а сега съобщения от региона твърдят, че е починал след неуспешна сърдечна операция.

Има предположения, че парадът може да бъде за погребението на лидера, подобно на невероятните сцени през 2011 г., когато баща му Ким Чен Ир почина.

Редица временни структури, вероятно използвани за настаняване на войници, които ще вземат участие в събитието, са инсталирани на тренировъчните площадки на парада в Пхенян.

Имаше планове за военен парад през януари, но това събитие бе отменено заради избухването на епидемията от коронавирус.

Медиите в Северна Корея продължават да информират читателите за дейността на председателя на Държавния съвет на страната Ким Чен Ун, което показва, че той работи в обичаен режим. Това заяви днес южнокорейският министър на националното обединение Ким Йон Чул на среща с депутати в парламента, съобщиха ТАСС.

"Севернокорейският печат публикува съобщения за работата на председателят Ким Чен Ун, което предполага, че той нормално продължава да изпълнява своите задължения", изтъкна министърът, който отговаря за отношенията с Пхенян.

Вчера вечерта севернокорейската агенция КЦТА информира, че Ким Чен Ун е изпратил поздравителна телеграма на президента на Република Южна Африка.

В неделя официалният вестник на КНДР "Нодон синмун" съобщи, севернокорейският лидер продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено послание на работниците на най-големия строеж през последните години – модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма. Нови снимки на Ким Чен Ун не бяха публикувани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст