Близо 15 000 наложени акта за неносене на маски

маски за народа

Полицията е съставила близо 15 000 акта за неносене на маски. Това стана ясно от брифинг на МВР за мерките за контрол по време на предстоящите празници.

Извършена е проверка на над 55 000 декларации на минаващи през контролните пунктове на изходите на големите градове, като при над 3400 са установени несъответствия. "По всички случаи са образувани проверки. Там, където вече има установени данни за извършено престъпление, са сезирани съответните прокуратури", заяви началникът на отдел "Охранителна полиция" към ГДНП Радослав Стойнев.

Образувани са над 1300 досъдебни производства, като повечето са за неспазване на противоепидемичните мерки, а около 200 са за неверни данни в декларациите. Вече има и 4 или 5 образувани производства за агресия срещу полицаи. При един от случаите в Борисовата градина гражданин напръскал със спрей служител на полицията.

Очаква се ново затягане на мерките по КПП-тата за предстоящите празници, особено за София, където ще може да се влиза и излиза единствено по работа и здравословни причини.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст