Съдът остави в ареста мъж за кражба на пари от автомобил

Човек с белезници

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Е., на 20 г., привлечен като обвиняем за това, че на 22 април 2020 г., в  Казанлък, действайки в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – парична сума от 177 лв., портфейл, мобилен телефон, дебитни и кредитни  карти и др. вещи, всичко на обща стойност 626 лв., от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 във .вр. с чл. 194, ал. 1, вр.с чл.29 ал.1 б.А и Б от Наказателния кодекс.

На 22 април 2020 г., в гр. Казанлък, обвиняемият забелязал паркиран автомобил на куриерска фирма, който не бил заключен, С.Е. влязъл в купето му и видял контактните ключове на таблото. Привел автомобила в движение и го придвижил на около 200 метра  разстояние, след което отнел портмоне с пари и други вещи и напуснал мястото.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан за кражби.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст