Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите, подчерта Калоян Паргов в Деня на труда

Калоян Паргов

Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите. Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод Първи май – Ден на труда и на работническата солидарност.

"Днешният Първи май е един по-различен Ден на труда – празник в условия на извънредно положение, на социална изолация и на несигурност. Но е и ден с особена важност. На Първи май честваме извоюваните справедливи социални права на работниците през миналия век. И оценяваме високо достиженията на предците ни в борбата им за запазване на изконни човешки права", посочи той.

Калоян Паргов отбеляза, че днес посрещаме Деня на труда с тъжна и притеснителна статистика – над 106 000 новорегистрирани безработни в бюрата по труда в България за малко повече от 2 месеца. "Днес е трудно време – време за леви идеали и ценности, за проява на солидарност в най-чистия й вид, за надмогване на его, за желание за заедност, за презрение към егоизма”, каза още лидерът на столичните социалисти.

По думите му непознатият вирус COVID-19 истински разтърси света. „Последиците от него връхлитат с огромна сила трудещите се – най-важните частици от икономическата машина на държавата. Същите тези работници, на които от години политическата класа е длъжник. Сега е моментът същата тази държава да им се издължи с лихвите. Да покаже истинска грижа, хуманност и отговорност… Все леви ценности!”, подчерта Паргов.

Той отбеляза, че Първи май през 2020 година наистина е по-различен. „Днес той показва крещящата необходимост от възраждането на лявото. Защото левите ценности са силата, която може да ни преведе през кризата. След нея няма да сме същите. Ще бъдем по-човечни, по-солидарни, по-внимателни, по-загрижени, по-отговорни, по-ценящи малките неща, по-добри един към друг… Пожелавам го на всички! И се надявам. Честит Ден на труда и на работническата солидарност! Честит празник на левия печат и на левите движения по света!", завърши лидерът на БСП-София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст