Проф. Лъчезар Аврамов: Вместо с диагностика и лечение, ние се занимаваме с режими

Проф. Лъчезар Аврамов-1

Занимаваме се с режими – карантини, ленти, пропуски, декларации. Това е съвършено неадекватен отговор на епидемията. Освен това самият този орган – така нареченият „щаб“, е в нарушение на всички закони и правила на държавата. Той е създаден със заповед на министър-председателя, като консултативен орган към него, на базата на това, което се нарича Правилник за работата на Народното събрание. Този щаб в момента управлява държавата, управлява икономиката. Управлява медицинските и социалните служби. Това е български принос в историята на управлението. Така определи ситуацията проф. Лъчезар Аврамов, съучредител на Центъра за интегративна медицина.

Вижте цялото интервю с проф. Лъчезар Аврамов:

https://www.youtube.com/watch?v=TXoVrYoM8OE&feature=youtu.be

 

В интервюто проф. Аврамов каза още:

В медицината е абсолютно несериозно да се обяви, че някой е починал от нещо, без да му е извършен патологоанатомичен анализ. И затова аз продължавам да мисля, че до днес има един починал от COVID-19– онзи 38-годишен човек, за когото беше казано, че няма съпътстващи заболявания. Но и на него не му е правена аутопсия.

Думата „щаб“ е нонсенс. Навсякъде на първо място е поставен медицинският проблем. Това са съвети, комитети, групи за анализ. Но те са медицински. Карантината, разбира се, има отношение към медицината, но не може всичко да се изчерпи с нея. И именно заради това и в Италия, и в други страни в момента текат така наречените медицински изпитвания на цитираните от нас методи.

Асоциацията или съветът на италианските специалисти по озонотерапия е дала съвет на здравното им министерство още преди да излязат резултатите по тези научни многоцентрови изследвания, методът да се прилага в болниците. И те се прилагат – масово в италианските болници се прилагат озонотерапията и терапията с витамин С и по този начин се осъзнава тяхното въздействие. Пробват се в Испания – от академични колеги на д-р Дамянов, като консултантът по кардиология проф. Иво Петров, който излезе с изявление, че в испански болници, където работят и български лекари, че са получили фантастични резултати.

У нас вероятно имаме страшен късмет – БЦЖ–ваксината или някакви генетични особености. Във всеки случай, ако българското население имаше профила на италианското в Ломбардия, тук щеше да има купища трупове. Защото  здравна ни система е икономически и правно абсурдна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст