Борис Бонев: Законът е направен така, че партиите винаги печелят

Борис Бонев

Главното е да осъзнаем, че досега столичната община се управляваше безобразно и неконкурентно – едни и същи фирми във всички сфери и сектори печелеха всички поръчки. Основното за развитието на икономиката е конкурентната среда, а намерения в тази посока няма. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ независимият общински съветник Борис Бонев.

Вижте цялото интервю с Борис Бонев:

https://www.youtube.com/watch?v=a9fRfCvUZcM&feature=youtu.be

 

В интервюто Бонев каза още:

Това е провалена държава. В уникалното време, когато ние за първи път сме в клуба на най-напредналите и развитите, продължаваме като през 1990-те – кражби на бизнеси, зализани олигарси. Една от водещите телевизии денонощно се занимава с новия си собственик. Живеем в сюрреалистичен свят, в който медиите са пиари на олигарси – дали ще е изгнаника от Дубай, дали ще е зализания от „Лудогорец“, все тази.

Парите обединяват злите сили в общинския парламент. Някои от най-спорните имена, като Орлин Алексиев, вече не са част от съвета, но нямам никакво основание да смятам, че неговите проксита не са там.

Ако се направи анализ на най-скандалните сделки и заменки, ще видим определени лица от наглед враждуващите лагери как гласуват заедно и единодушно. Тук проличава и генералният проблем на българската политическа класа – че зависимостите от мафиотски и олигархични кръгове заменят естествените дебати по осите ляво-дясно, модерно-традиционно.

Крайно време е да си дадем сметка, че единственият начин за решаване на проблемите е гражданското общество да осъзнае силата, която има. В „Спаси София“ започнахме като пет момчета, срещнали се случайно в един форум за строителство и архитектура. Сега кметът Фандъкова се обяснява по наши проекти и сигнали. Направихме и така, че журналистите да са по-знаещи и по-смели, когато питат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст