Виолета Александрова: “Къщите за гости“ вече са “Къщи за занаяти”, занаятът е в далаверата

Виолета Александрова

Общо проектите за къщи за гости са 746. А министерството провери 288, защото само те били в процес на мониторинг. Оказа се, че от проверените 288 къщи, 253 са глобени и само 23 са били без нарушения. Има едно правило при разплащането на еврофондове – че имаш право на грешка до 3 процента при разплащане. Тук грешката е 93 процента. Това разкри във видео интервю за „Студио Банкеръ“ Виолета Александрова, бивш зам. изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Вижте цялото интервю с Виолета Александрова тук:

https://www.youtube.com/watch?v=P9YezPXMcPo&feature=youtu.be

 

В интервюто Александрова каза още:

Прокуратурата прави формални проверки, възложени на МВР – само по документи, а не по същина – какви обороти има къщата, какви нощувки са предоставени, какви данъци са платени, има ли назначени хора и платени ли са осигуровките им. Защото данъците и осигуровките няма как да се внесат със задна дата. Така могат да бъдат издирени и установени фантомите.

Вицепремиерът Марияна Николова се прочу с писма, наречени „мариянките“, с които отменяше глобите. Много малко стигнаха до съд, повечето жалби се решават вътре във ведомството.

ОЛАФ в България е катастрофирал – за 13 години има над 1700 сигнала, от които по 50-60 се работи, по 1 са образувани някакви производства и има само едно повдигнато обвинение – към Миньо Стайков и то по други причини. И се случва така, защото от ОЛАФ препращат казусите към нашата прокуратура. А след проверки на прокуратурата има образувани всичко на всичко 21 преписки. На фона на 746 къщи, 21 преписки! Не е ли смущаващо?

Калоян Костадинов сам си призна на конференцията на Асоциацията на земеделските производители, че отново се приемат документи за къщи за гости. Сега обаче са ги замаскирали като „къщи за занаяти“. Но за да прикрият така тази „новост“, това означава, че тя фигурира в наредбата.

  • Как се трансформира далаверата с къщи за гости в ДФЗ?
  • Кои са земеделските мултимилионери, които почиват на Куршевел?
  • Проблем за националната сигурност ли са едрите български земевладелци?
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст