Ивайло Мирчев: Предложихме безплатна система за безопасност, КАТ отказа

Ивайло Мирчев

Жертвите по пътищата у нас годишно са над 700. Огромна част от тях нито са пили зад волана, нито са били в нарушение, има пешеходци, деца. В ЕС жертвите по пътищата, изчислени на 1 милион от населението, са в пъти по-малко. Ние сме на второ място отзад напред след Румъния по брой на жертвите. Двете страни са единствените с над 80 смъртни случая на 1 милион души. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ икономистът Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Вижте цялото интервю с Ивайло Мрчев:

https://www.youtube.com/watch?v=PVjcKwWqtqc&feature=youtu.be

 

В интервюто Мирчев каза още:

Кога ще има избори в България може да реши само един човек. Вероятността да ги нправи отново предсрочно е много голяма. Икономическото цунами идва.

Изхарчената сума за електронно правителство у нас е 2 млрд лева за последните 12 години. Резултатът е нула.

Ако може да се крадат не 50, а 5%, това ще бъде поносимо за обществото. Хората така са свикнали с кражбите, че ако някой обещае да присвои само 5%, на ръце ще го носят.

Пътните маркировки у нас са в отчайващо състояние. Причината е банална – краде се от компонента „перли“, за да се разпределят едни пари. Ако по българските пътища се появи нормална маркировка, рязко ще намалеят катастрофите от невнимание и умора. Цената е нищожна – около 40 млн. лева за цялата страна.

По абсолютно всички пътища в Дубай – магистрали, улици и булеварди – кмерите са на всеки 500 метра. Затова фераритата се движат редом с малолитражките. Видео наблюдението си вършат работата мигновено – снимат ти номера и получаваш фиша.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст