ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Божков “предоставя” политическия си проект на гражданите

Васил Божков

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който в момента се намира в Дубай, официално обяви началото на политическия си проект "Българско лято 2020".

Новата структура "е създадена и ще бъде подкрепена от Васил Божков. Той я предоставя на българските граждани, независимо къде се намират по света, като алтернатива на досегашното управление и политическа власт“, става ясно от публикация на сайта на платформата. Целта е превръщането на проекта в партия и участие в идните парламентарни избори.

На сайта могат да се регистрират доброволци и партньори, които ще започнат да пишат програмата на бъдещата политическа сила. 

На сайта на бъдещата партия се посочват и десет цели, които Божков обещава, че ще "бъдат подложени на дискусия, приети или отхвърлени", а именно – върховенство на закона, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители, референдуми за важни обществени теми, електронно гласуване и администрация, оптимизиране на държавните служители, прозрачност на отношенията между бизнес и власт, персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона, финансова ревизия на досегашното управление и възстановяване на авторитета на България на международната сцена.

"Досегашните политици забравиха, че народът е истинският им работодател. С това определиха своя край.

Създадох платформата Българско лято 2020, за да върна властта в ръцете на хората.

Вие сами избирате лидерите си. Вие сами представяте идеите си. Вие сами решавате кои от тях да станат политики и да бъдат изпълнени.

Силата вече е във вашите ръце", написа Божков в профила си във Фейсбук

"На 15.06.2020 след вашето гласуване стартирах проект „Българско лято 2020“. Първият етап беше успешен – народът се събуди, #хунтата ще падне всеки момент. Днес преминаваме във втори етап – създаване на политическа сила, която да възстанови България от Третата национална катастрофа. Аз съм първият, който се регистрира за участие на платформата“, гласи предишна публикация на хазартния бос.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст