Бързи производства за кражба, управление на МПС след употреба на наркотици и държане на опиати

окръжна прокуратура

При проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Каспичан под ръководството на Окръжната прокуратура – Шумен, е разкрита кражба и установен водач на товарен автомобил, шофирал след употреба на наркотици. Извършено е било и претърсване по сигнал за държане на наркотични вещества в жилище в града. Всички действия по установяване на извършителите са били осъществени под ръководството на прокуратурата. По трите случая са образувани бързи досъдебни производства.

На два адреса в Каспичан служители на Районното управление на МВР в Нови пазар са установили различни количества дърва за огрев, предмет на кражба.

По линия на предотвратяване на пътния травматизъм са установени нарушения на скоростните режими със системата за видеоконтрол. Броят на установените нарушения на скоростта е 176. При разрешена скорост от 50 км в час два автомобила с шуменска и един с варненска регистрация са засечени със скорост над допустимата. Съставени са били десет акта за установяване на административни нарушения и са наложени 36 глоби по фиш.

Разпоредените от главния прокурор специализирани полицейски операции под ръководството на прокуратурата, които целят да бъде респектирана и овладяна битовата престъпност в страната, ще продължат по план.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст