В Пекин тестваха 2,3 млн. души за коронавирус

коронавирус

През миналата седмица близо 2,3 милиона души в Пекин са преминали тестове за нуклеинова киселина за наличието на COVID-19, като част от усилията на властите да се справят с новото огнище на епидемията в китайската столица, съобщи Радио Китай. 

Пекинските власти тестват приоритетно работещите в ресторанти, магазини за хранителни продукти и куриери. От 11 юни до момента в Пекин са регистрирани над 200 случая на вътрешно предаване на COVID-19.

Междувременно бе съобщено, че кандидат за неактивирана ваксина срещу COVID-19, разработен от Института за медицинска биология към Китайската академия за медицински науки се намира във втора фаза на клинични изследвания, съобщи вчера вестник „Къдзи жъбао".

Тестовете за имуногенност и безопасност на кандидата за ваксината при хора се провеждат в югозападната провинция Юннан.

Миналата седмица China National Biotec Group (CNBG) обяви, че по време на клинични тестове експерименталната ѝ ваксина срещу COVID-19, разработена от изследователски институт в Ухан към дъщерната ѝ фирма „Синофарм", е предизвикала образуването на висококачествени антитела във всички хора, на които е била приложена без сериозни нежелани реакции. Клиничните тестове са били проведени през април и в тях са участвали 1120 души на възраст между 18 и 59 години. От CNBG обявиха, че в момента търсят активно възможности за мащабно тестване на ваксината в трета фаза в чужбина.

До момента общо пет кандидата за ваксина срещу COVID-19 са одобрени за клинични тестове в Китай, като те са 40% от всички в световен мащаб, според Министерството на науката и технологиите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст