Валентина Каменарска: ГЕРБ, не ви искаме конституциите, идете си с мир

адвокат Валентина Каменарска

В момента държавата се разграбва като за последно, безогледно се раздава на администрация и приближени фирми по време на криза и безработица. Дано не стигнем и до Беларуския модел по време на изборите. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ адвокат Валентина Каменарска.

Вижте цялото интервю с адв. Каменарска тук:

https://www.youtube.com/watch?v=AT-64_oMHhE&feature=youtu.be

В интервюто адв. Каменарска каза още:

Само си представете какво би последвало, ако г-жа Меркел се обърне към германските граждани  с „изроди, стадо или алкохолизирана тълпа“.

Да седне да пише основен закон едно дискредитирано правителство, нежелано от народа, е еманация на арогантността.

Припознах се в протеста, защото видях лицето на млади, образовани, културни хора, които не могат да понасят повече това просташко, селяндурско ниво.

Доверието в кабинета е 18%, а оставка няма и това е изключителна наглост. И тези дискредитирани хора пишат основен закон.

Прокуратурата е страна в процеса и трябва да бъде равнопоставена на адвокатурата. Освен това държавното обвинение е длъжно да събира доказателства и в полза на оневиняването на разследваните лица, което то не прави. 

Не знам каква е по своята правна същност тази прокурорска сбирщина, в която присъстват министри от изпълнителната власт.

Не одобрявам индивидуалистичното разединение, дългите речи, барикадите, нахъсването. Не е сега моментът да бистрим кой кого поддържа. Протестът не трябва да е толкова организиран, хората трябва да бъдат оставени да се самоизразят.

В момента държавата се разграбва като за последно, безогледно се раздава на администрация и приближени фирми по време на криза и безработица.

Дано не стигнем и до Беларуския модел по време на изборите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст