Даниел Смилов: Вместо да тупа топката, Борисов да отговори на въпросите за корупцията

Даниел Смилов

Ключови руски проекти продължават да бъдат прокарвани. В газовия казус основният икономически и политически интерес е руски. За т. нар. „Балкански поток“ ние на практика дадохме парите, които щяхме да спечелим от транзита на газ, за да построим ненужен, паралелен на съществуващия тръбопровод. И загубихме милиард и нещо. От този проект в крайна сметка можем да излезем на червено. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ политологът Даниел Смилов.

Вижте цялото интервю с Даниел Смилов тук:

https://www.youtube.com/watch?v=6DWT9a-Afe8&feature=youtu.be

В интервюто Даниел Смилов каза още:

От икономическа гледна точка сегашната ситуация не е лоша за оставка, кризата още не е настъпила с пълна сила. Оставането на едно слабо правителство в обострена ситуация би било опасно за страната. Кредитните рейтинги вече отчитат политическата ни нестабилност.

Когато течеше скандалът със Скрипал никой не знаеше за случая „Гебрев“, узна се по външен натиск. И това става в суверенна държава, член на ЕС. А сега правителството иска да каже, че протестите били проруски и то пази България от Русия!

България единствена в целия ЕС зае по случая Скрипал руската позиция, избрахме да вярваме на Русия, вместо на партньора ни в НАТО Великобритания. Това беше шокиращо.

У нас въпросът е дали партиите реално искат да променят нещата или да влязат в уговорки, както обикновено, ето тук трябва да се внимава – за инженерни проекти-патерици. Г-н Марешки например зае всички възможни позиции по повечето въпроси, Бареков преди време – също.

Ролята на Цветанов е интересна. Той със сигурност ще отнеме гласове от ГЕРБ, но за голяма политическа партия са необходими цял пакет от инструменти и индивидуална разпознаваемост, а той е прекалено свързан с ГЕРБ.

Ситуацията в момента напомня последна сцена от филм на Тарантино: всеки се цели с пистолет в главата на другия, гръмне ли един, всички започват. Накрая се броят труповете.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст