Мартин Димитров: Борисов си е извоювал в Европа Ценко-Чоковска независимост

Мартин Димитров

Борисов зорлем направи Радев фактор в политиката. И това стана в резултат на обикновена глупост. А президентството беше мечтаният златен венец в кариерата на премиера. Нещо, което вече няма как да се случи. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ рекламният експерт Мартин Димитров.

Вижте цялото интервю с Мартин Димитров тук:

https://www.youtube.com/watch?v=FlY-FDNKVKI&feature=youtu.be

В интервюто Мартин Димитров каза още:

Борисов замени Цветанов с джипка и митологизира образа си в едно високопроходимо пътешествие към нашия просперитет. Ние си седим и си говорим, той през това време пътува, работи и осигурява благоденствието ни.

В европейски план пък си беше извоювал една Ценко-Чоковска независимост – периферен човек със специфичен натюрел, който е генерално надежден – винаги е лоялен, не пита, приема безусловно чуждите позиции.

Коронавирусът пропука тази негова обвивка, защото той реши да вземе повече власт и да авторитаризира ситуацията. С помощта на приближените си медии.

Борисов е силно монологичен човек. Седи с гръб към нас и ни съобщава своите решения. Именно заради това си поведение, той пропусна възможността за диалог. А протестът не води диалог, защото има много ясни изисквания.

Премиерът създаде едно царство на угодия, в което всички да се чувстваме горе-долу окей. И да се съизмерваме със самите себе си, а не с останалите държави.

Гешев, за разлика от Борисов, няма нужда да се продава. Той е назначен там и няма поведението на човек, който иска да акумулира или запази определени гласове. Гешев не се държи като избираем, а като избран. Не знам кой го е посъветвал относно каскетния образ, но след като стана главен прокурор, той, заедно с каскета, си поръча нова суперскъпа кола и се премести в луксозен държавен дом. Тоест, за кратко време се опита да покрие всички дефицити, които очевидно е имал. Човек, който иска да го изберат, не си купува кола за 200 хил., а за 60 хил.

Общото между Борисов и Гешев е, че и двамата се движат по малките населени места, в търсене на хибриден народен образ. Това, което върши Гешев, би следвало да го прави МВР.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст