ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

AmCham ще награди девет от най-активните си членове

пазари

Американската търговска камара в България обяви тазгодишните номинации за Наградите AmChampion. Девет компании влизат в трите категории, в които фирмите са избрани въз основа на тяхното представяне и принос за успеха на Камарата и за усилията им за подобряване на бизнес климата в страната. Бордът на директорите на камарата ще отличи и Проект на годината.

Победителите ще бъдат обявени на 6 октомври по време на гала-вечеря. Специалното събитие тази година е част от програмата на Годишната конференция на Американските търговски камари в Европа. Между 5 и 8 октомври в София ще се съберат 40 представители от 30 американски камари в Европа и Евразия.

На гала-вечерята ще присъстват и Херо Мустафа, посланик на САЩ у нас, Сюзън Дангър, председател на Американските търговски камари в Европа и гл.изп. директор на AmCham EU, Айша Водник, вицепрезидент Американските търговски камари в Европа и гл.изп. директор на АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България.

За втора поредна година тази церемония с наградите ще постави под светлините на прожекторите най-ангажирани членове на камарата. "Нещо повече – ние, като общност – благодарим така на онези компании, чиито лидери и експерти отделят време, знания, средства и идеи, за да успяваме заедно. Най-важното тук, обаче е едно: колкото повече активни членове имаме в нашите комитети, проекти, застъпничество, толкова по-добре ще е за нашата общност и за инвестиционния климат на България“, отбелязва Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

Номинации

Категория „Малки и средни предприятия“

В тази категория членуват 137 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, Джобтайгър и Ейч Ар Кансълтинг Партнърс.

Категория „Корпоративни членове“

Изборът е направен между 68 компании, а номинираните са: Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Менпауър България и Фондация „Америка за България“.

Категория „Големи корпорации“

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните по азбучен ред са AES България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Джонсън и Джонсън България.

За Наградите AmChampion

Идеята за тези награди е от 2019 г., когато АТК реши да надгради ползите за своите членове. Те са публично признание на най-активните и ангажираните от членовете за предходната година. Също така, бидейки награда на общността – инициативата фокусира вниманието върху онези членове, които са били най-активни в дейностите на камарата. Наградите са базирани на стабилни критерии и проверени данни.

Американската търговска камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 28 години. Тя обединява над 300 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация. Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. AmCham подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019 година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст