ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бият тревога: Туристи купуват фалшиви отрицателни PCR тестове, за да могат да пътуват

PCR тест

Много авиокомпании изискват отрицателен тест за COVID-19, преди да позволят на пътниците да се качат на самолет. Много от туристите обаче, използват фалшиви тестове за пътуване, а цената на отрицателния тест варира от 55 до 165 евро, пишат медиите.

Мъж от Блекбърн във Великобритания каза, че негов приятел му е дал отрицателен тест за коронавирус и той е поставил името си и е отпечатал потвърждението. Той използвал фалшивия тест, за да пътува до Пакистан, защото се нуждаел от отрицателен тест не по-стар от 96 часа, пише лондонският таблоид The Sun.Той каза, че хората правят това, защото не могат да бъдат тествани, ако нямат симптоми. В Брадфорд въведоха тарифа за пътници, решили да пътуват в последния момент – 150 лири, докато в Блекбърн те таксуват 50 лири, пише Трафикнюз.

Друг пътник заяви, че се нуждае от тест за коронавирус за член на семейството. "Говорих със служител на туристическа агенция и той ми каза, че моят роднина трябва да бъде тестван, но ако тестът е положителен, той ще ми даде отрицателен тест за 50 евро."

Британското правителство казва, че хората не трябва да използват държавни ресурси, за да се изследват, ако нямат симптоми, а да го правят в частни лаборатории.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст