ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Джаджите за управление на дома вдигат продажбите на “Алтерко”

интернет търговия

Фирмата за производството и дистрибуцията на IoT продукти /Интернет на нещата/ „Алтерко“ АД отново надхвърли прогнозните очаквания, като регистрира 49.8%* годишно увеличение на приходите от продажби за деветте месеца на тази година. По предварителни данни консолидираните приходи на компанията от продажби на IoT устройства и свързаните с тях услуги достигат 57.7 млн. лв..
Силното й представяне на фона на глобалната криза, свързана с инфлацията, енергийните проблеми и военния конфликт, доказва точния избор на стратегия на компанията, движена от нуждите на клиентите и експертните пазарни познания на екипа.
Най-силен ръст за периода януари – септември е отчетен при приходите от продажби на устройствата за умен дом и офис на бранда Shelly – с 51%, като достигат 54,5 млн. лева. Междувременно MyKi, другата водеща марка на компанията, която разработва GPS устройства, също отбеляза ръст – от малко над една трета.
Познаването на IoT пазара и ориентираната към клиента стратегия са ключовите фактори за успеха на компанията в момента. „Във времена на глобална криза само компаниите, които поставят нуждите на клиентите на фокус, могат да бъдат успешни“, коментира Димитър Димитров, основател и съизпълнителен директор на "Алтерко".

Именно ангажиментът да предоставя на клиентите достъпни енергоспестяващи решения играе основна роля в пазарната политика на компанията през последните девет месеца и ѝ помогна да е сред  иноваторите в тази област. „Поради всичко това и благодарение на отличния ни процес на планиране, регистрираме по-високи резултати от прогнозираните“, отбелязва Димитров.

„Близо 50% увеличение на приходите от продажби за деветте месеца е резултат, който е още един стимул за целия ни екип да продължи добрата работа. Решени сме и занапред да се фокусираме върху енергийно ефективни продукти и да бъдем от възможно най-голяма полза за клиентите по цял свят в тези предизвикателни времена“, коментира Волфганг Кирш, съизпълнителен директор на "Алтерко".
Приходите от продажбите на фирмата за трите тримесечия на тази година са с 5.4 на сто над бюджетните и прогнозните очаквания за този период. В сравнение с първите девет месеца на 2021 г. темпът на растеж на компанията се увеличава в съответствие с очакванията на мениджърите за годишен темп на растеж от 43% за тази година и плановете за влизане в голямата IoT лига на най-силните компании за домашна автоматизация в Европа.

"Алтерко" е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти.
Холдингът се състои от 4 дъщерни компании и има офиси в България, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на "Алтерко" вече са на над 100 пазара. Акциите на дружеството се търгуват на "Българската
фондова борса" от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст