ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доналд Туск заявил подкрепата си към Борисов

Борисов Доналд Туск

Българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани. Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който участва в извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел.

"Имате нашата подкрепа!" Това ми каза президентът на Европейската народна партия Доналд Туск по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани – тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като политическа партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното", подчерта премиерът.

Борисов обяви, че с президента на Европейската народна партия са обсъдили и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. "Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система", написа още министър-председателят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст