ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“ИмПулс” акумулира на Beam пазара близо 6 млн. лв.

кредит

Първичното публично предлагане на "ИмПулс I" проби прага на пазар beam! Компанията, която ще инвестира в растящи български фирми, акумулира максималните близо 6 милиона лева от пазара като имаше над 1.5 пъти презаписване на акции.

Това е третото и мега успешно IPO на пазара за растеж на малки и средни компании beam на "Българска фондова борса" АД. Голямо търсене, над предлагането, имаше и при публичното предлагане на „Биодит“ АД през януари и на „Син Карс Индъстри“ АД през юни тази година.

"Инвеститорите показаха по безапелационен начин, че подкрепят амбициозните и иновиращи български компании. Оттук-насетне границата е само там, където стига мечтата на предприемачите!”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на "Българска фондова борса" АД.
"БФБ-София" допусна до търговия временна емисия акции, издадена от "ИмПулс I" с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 5 334 000 обикновени безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1 лев.

 

Специалният пазар за растеж на МСП beam,

организиран от "Българска фондова борса“ АД, дава възможност за финансиране на дейността на малките и средни компании в България. Основната цел на Пазар beam е да осигури на малкия и среден бизнес възможност за набиране на капитал при по-облекчени условия в сравнение с регулирания пазар, като в същото време им предостави сходни предимства на тези на публичните компании. Пазар beam се явява и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на Основния пазар на "БФБ-София".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст