ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пламен Димитров беше преизбран за президент на КНСБ

Пламен Димитров

Досегашният президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров беше преизбран на поста. Това стана след гласуване на деветия редовен конгрес на организацията, който се проведе в два последователни дни в София. Бяха избрани и трима нови вицепрезиденти на организацията – Даниела Алексиева, Огнян Атанасов и Тодор Капитанов. Те сменят Пламен Нанков, д-р Иван Кокалов и Чавдар Христов. Със статут на вицепрезидент като главен икономист на конфедерацията е и директорът на Института за социални и синдикални изследвания Любослав Костов, напомни Димитров. 

Пламен Нанков бе избран за председател на Централната контролна комисия. За негови заместници в ЦКК бяха определени Райна Джагалова, Янка Такева и Валентин Вълчев. 

В заключителното си слово Димитров благодари на всички свои колеги за неуморната работа и всичко. "Можем спокойно да се наречем достойни защитници на труда в България, каза той. На новия си екип мога да обещая единствено повече работа, за да може всичко това, което обсъждаме тези два дни като приоритети и заложени цели, да стане реалност. Хората да усещат по-голяма закрила, нашата грижа за тях в ежедневието си и да имат доверие в най-големия синдикат, най-голямата организация в България, която всички ние правим мощна и силна, без която страната няма да е същата. И политиците, и работодателите го знаят. Този конгрес даде ясен знак за това", посочи преизбраният президент на КНСБ.

Деветият конгрес на КНСБ се проведе на 10 и 11 май в "Интер експо център" с участието на над 700 делегати от цялата страна, гости от страната и чужбина. Той протече под мотото "За сигурно бъдеще в зелените и дигитални промени".

По време на събитието Димитров обяви за напълно реалистично влизането на България в еврозоната на 1 януари 2024 г. Също така стана ясно, че основен приоритет, записан в Програмата на КНСБ за следващите пет години, е до 2027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната – 3100 лева. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст