ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Румен Радев

Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание.Държавният глава посочи като основни предизвикателства пред офицерите интегрирането на оръжейните платформи и пълноценното взаимодействие на видовете въоръжени сили и с тези на съюзниците.  

"Защото без това модернизацията е напразно усилие и похарчени нахалост огромни финансови средства. До приемането и усвояването на новата техника обаче ни делят дълги години. Вашето най-голямо изпитание ще бъде да поддържате и развивате нови способности при ограничени ресурси без да допускате отпадане на важни задачи и загуба на човешки живот", посочи президентът.

Вече са отворени офертите на двете компании, допуснати до конкурса за закупуване на нови бронирани машини за пехотата, обясни вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. "До официалното обявяване на това кой е класиран на първо и на второ място ще има поне една седмица, оттам нататък започват преговори за подобряване на офертата, такъв е регламентът при проекта за бронираната машина. Разбира се, това може би ще отнеме поне два месеца. Идеята е, ако всичко е наред с двете оферти, до края на януари, най-късно февруари да има договор", каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст