ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клауд бизнесът расте заради работата от разстояние

ИТ

Всички знаем, че клауд бизнесът расте и виждаме тенденциите. Още преди Ковид-19 това беше естествен процес, а сега има голям скок и в предоставянето, и в търсенето на клауд услуги. В същото време кибер престъпниците не спят, те дебнат възможност да се възползват от слабости в сигурността. Така че в днешно време въпросът не е само в клауд технологията, а в цялостно управление на процесите – от потребителя през политиките за сигурност и културата на компаниите за използването на клауд услуги. Това сподели Ангел Гюров, ръководител на отдел  телекома Нетера, по време на форума Кибер сигурност и защита на данните.

Според него работата от разстояние се е превърнала в нещо нормално и това няма да се промени след Ковид-19. Компаниите по цял свят вече заявяват, че ще работят отдалечено поне частично, за да спестят разходи за поддръжката на офиси. Така че трябва да работим заедно за повече сигурност.

„Както знаем, 70% от кибер престъпленията се случват чрез имейл. Така че трябва да се подхожда комплексно, за да предотвратим всички рискове. Освен самите клауд услуги, трябва защита от DDoS атаки, както и предпазване от заплахи, свързани с криптирането на данни,“, допълни експертът. 

Други важни аспекти от работата са спазването на законите и регулациите и експертизата за всички последни иновации за управление и оптимизиране – машинно обучение, изкуствен интелект, автоматизация. Това са и ключови фактори в съвременния дигитален свят.

Той призова бизнеса да се довери на компании, които имат експертизата за целия спектър от облачни услуги  и да работят с тях за изглаждането на култура и знания за използването на клауда.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст