ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъж преби продавачка, след като му отказала 2 бири “на вересия”

човек с белезници

Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание спрямо Е.П., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 21 ч. на 01.02.2020 г. обвиняемият П. влязъл в хранителен магазин в центъра на с. Софрониево, област Враца. В търговския обект работела В.Б., с която той бил в близки отношения. Мъжът поискал от нея две бутилки бира „на вересия“, тъй като не разполагал с парични средства. Жената видяла, че приятелят й е във видимо нетрезво състояние и му отказала. Това подразнило обвиняемия. Когато В.Б. излязла навън, пред магазина, той силно я ударил, вследствие на което жената паднала. Нападателят се развикал и продължил да я рита. Пострадалата молела за помощ.

Свидетели, намиращи се в клуба наблизо, чули женския глас. Единият от тях – И.Х., й се притекъл на помощ. Попитал Е.П. за причината на действията му. Обвиняемият му отговорил, че това са „техни работи“ и го ударил с юмрук в лицето. Веднага след това напуснал местопроизшестивето с автомобил. За инцидента били уведомени органите на реда.
Впоследствие е била изготвена съдебномедицинска експертиза, според която на пострадалия Х. са били причинени контузии на главата – двустранно кръвонасядане на лицето и разкъсно-контузна рана. Касае се за лека телесна повреда.

Предстои делото да продължи в съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст