Не можем да върнем всички ученици в клас след 27 ноември, обяви Фандъкова

Йорданка Фандъкова

Не можем да върнем всички ученици в класните стаи след 27 ноември. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на редовния брифинг в Министерски съвет, даващ актуална информация за разпространението на коронавируса у нас.

"Проучваме чрез директорите за тяхната готовност, очакваме и техните предложения. В началото на следващата седмица ще вземем решение как да продължи обучението на учениците от 6-и до 12-и клас, които в момента учат онлайн", каза Фандъкова.

Кметът на София увери в това, че грижата й е да не се оставят хората без лечение.

"По тази причина създадохме ковид кабинетите в общинските ДКЦ. По този начин в 11 общински поликлиниките хората ще могат да се преглеждат. Даваме възможност на хора, които имат притеснения, да се прегледат", посочи тя. За пет дни през кабинетите са преминали 1 600 души, като 1528 от тях с антигенните тестове, а положителите са 29%.

Ръстът за 24 часа на хоспитализираните пациенти в София е 58 души, а от началото на седмица са с 263 човека повече. "Това са факти, които ни карат да бъдем внимателни в мерките и в контрола", подчерта Фандъкова.

За разлика от здравния министър, който се оплака, че мepĸитe не пoлyчaвaт нyжнoтo paзбиpaнe и пoдĸpeпa oт cтpaнa нa гpaждaнитe, столичният кмет е на мнение, че мерките в София се спазват.

"7 екипа проверяват ежедневно спазването на мерките, но отново ще наблегнем на контрола, предстои заседание на щаба в София, в които да коментираме идващите празниците. В никакъв начин не бива да се отслабват мерките в нашия град", смята Фаднъкова.

Тя настоява да не бъде намаляван броят превозните средства от градския транспорт. "Сега наистина е време да мислим едни за други и да не се противопоставяме един на друг, за да преминем през предизвикателството", призова градоначалникът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст