ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ръководител в Македонската информационна агенция е отстранен заради обида към Захариева

Екатерина Захариева

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и външният министър на страната Буяр Османи тази нощ са поискали отстраняването на председателя на Надзорния съвет на държавната Македонска информационна агенция (МИА) Зоран Иванов. Причината е обида по адрес на българския външен министър Екатерина Захариева и бившия ѝ гръцки колега Дора Бакояни.

Иванов, който е назначен от македонското правителство на заеманата от него длъжност, нарече Захариева и Бакояни "фригидни кучки".

Българският външен министър обяви в понеделник, че София блокира началото на преговорите за членство на Скопие в ЕС. През 2008 година Бакояни обяви ветото на Гърция за членство на Северна Македония в НАТО. В своята обидна публикация във Фейсбук Зоран Иванов използва изразите "Бакояни 2008-а" и "Захариева 2020-а".

"Агресията от македонски общественици и политици не ми е чужда. Но това е откровен език на омразата, който накърнява достойнството на всяка българска жена. Такъв балкански сексизъм няма място в Европейския съюз", каза днес пред медии Екатерина Захариева.

Иванов опита да се оправдае, че думите "кучка" и "фригидна" не са обидни квалификации.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст