ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

текст 1 стр – за Румен!!!!

Дигиталните банкови услуги скоростно бяха възприети от потребителите като удобен, лесен и сигурен начин за управление на личните им финанси, пазаруване, парични преводи.
Данните категорично го доказват. Актуално проучване за региона на Централна и Източна Европа на един от водещите картови оператори показва, че 62% от българите са изразили сериозен интерес към платформите за дигитално банкиране.

Статистиката на българските кредитни институции също е красноречива. Някои от водещите банки отчитат, че в периода март-юни използването на онлайн банкирането за индивидуални потребители е нараснало с 20 процента. Освен това транзакциите на граждани през мобилното банкиране са увеличени с 88% между март и септември. Най-сериозният ръст пък е при мобилното банкиране на фирмите – със 111 процента, т.е. компаниите екстремно са прибегнали до използването на тези услуги.

Сериозен интерес вече се наблюдава и при дигиталните портфейли – само за месец, при някои от банките, които предлагат този продукт, се забелязва 10% ръст на активните потребители и 20% ръст на плащанията. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст