ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕЦБ трябва да помогне за дигитализацията на икономиката, обяви Лагард

кристин лагард

Председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви днес, че ръководената от нея институция трябва да улесни дигитализацията на икономиката – една от "дългосрочните тенденции" с оглед на коронавирусната пандемия и ключов фактор за поддържане на растежа и за "несъкращаване, а трансформиране на работни места в бъдеще".

"Това означава да се намерят нови производствени методи, които могат да създадат работни места, като се гарантира, че всеки трудещ се има възможност да придобие уменията, необходими за тези работни места", каза Лагард в своя реч по време на Европейски банков конгрес, провеждащ ще се в петък във Франкфурт, предаде БНР.

"Трябва да създадем условия, за да се приспособим бързо към новите модели, които ще се появят. Това означава изграждане на среда, която се отплаща на експериментите и иновациите и която толерира неуспеха".

Лагард посочи редица ползи от дигитализацията, като например "икономика с по-малко ресурси, която позволява по-бързо и по-малко отделяне на въглеродни емисии“. Тя добави, че 20% от фонда на Европейския съюз, насочен към борбата с продължаващата икономическа криза, ще бъде изразходван за цифрови проекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст