ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Извършителят на атаката в Трир проговори в полицията

трир терористична атака нападение

Германската полиция съобщи днес, че мъжът, който вчера навлезе с автомобила си с повишена проходимост в пешеходна зона в югозападния град Трир, убивайки петима души, е започнал да дава показания.

Властите не дадоха никакви подробности какво е казал той по време на разпита. Мъжът беше арестуван на местопрестъплението и идентифициран като 51-годишен германец, роден в Трир. Предстои той да бъде изправен пред съдия, за да бъде издадена заповед за неговия арест. Ще му бъде направена и психиатрична експертиза.

Извършителят няма постоянен адрес и е живеел в използвания при нападението Ленд Роувър, който бил взел назаем от приятел, посочиха властите.

На пресконференция късно снощи беше съобщено, че няма данни за някакъв терористичен, политически или религиозен мотив, който да е изиграл роля при нападението.

Извършителят е употребил сериозно количество алкохол преди инцидента – много над разрешеното по закон.

Четирима души продължават да са с опасност за живота в болница, а петима други имат сериозни наранявания. Шестима са по-леко пострадали. Майката на 9-месечно бебе, убито при атаката, е сред настанените в болница.

Късно снощи един от ранените е починал. Сред убитите са 25-годишна жена и 45-годишен мъж от Трир. Най-възрастната жертва е на 73 години.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст