ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трети инвеститор има намерение за закупуване на терен в Индустриална зона “Загоре”

Индустриална зона Загоре

Трети инвеститор е заявил своето инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“ край Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината. От фирма „ИНТЕРПРО СА“ ЕООД търсят терен с площ от 4300 кв. м, за да изгради производствена база и съпътстваща офис сграда. Размерът на инвестицията ще бъде над 2 млн. лева, а срокът за реализация и въвеждане в експлоатация на инвестицията е най-много 24 месеца от датата на сключване на договора.

До момента две старозагорски фирми са закупили терени в Индустриалната зона. Според  изпълнителния директор на зоната Радослав Танев в момента се проучват нови терени за увеличаване на общата площ на Зоната.

Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез партньорство между Община Стара Загора и държавата. Очакванията са, че  Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион. Цялата площ на зоната, в първия етап от нейното изграждане, е 115 хил. кв. м и е разделена на 11 имота с площ между 4 и 15 хил. кв. метра.

Зоната е разположена в една от стратегическите логистични локации в  град Стара Загора  в посока Бургас. „Индустриална зона Загоре“ АД предлага на инвеститори парцели с изградена основна техническа инфраструктура и комуникации на база одобрен ПУП. 

Радослав Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност, чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната. „Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Поради това със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни“.

 

Транспортна свързаност

Централното географско разположение на региона на Стара Загора го превръща в кръстопът от важни транспортни артерии между източната, западната, северната и южната част на България, което е важна предпоставка за утвърждаването му като международен логистичен център. Градът има транспортни връзки по шосе и с влак с всички краища на страната. До най-големите областни центрове – София и Пловдив се достига съответно за 2 часа и 20 минути и 1 час и 10 минути, като до тях се достига по Автомагистрала Тракия. До Бургас се достига също по Автомагистрала Тракия за час и половина, а до Русе за 2 часа и 40 минути.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст